Bra att tänka på vid magasinering

Ibland kan du behöva magasinera dina ägodelar. Kanske ska du byta jobb och flytta till en annan stad, men vill vara säker på att du trivs innan du söker en större bostad så du kan ta hem dina saker. Om du tillfälligt studerar på annan ort, och hyrt ut din bostad i andra hand, och inte vill att din hyresgäst ska använda dina saker. Troligtvis vill han/hon också ha sina egna saker, särskilt om du ska studera en längre tid. Då är också magasinering bra att ha. Du kan även hyra ett magasin om du redan har fullt med saker hemma, men som du inte vill slänga just nu. Då kan du besöka magasinet när du vill och sortera där, det blir mycket smidigare än att sortera hemma. När barnen flyttat hemifrån efterlämnar de en hel del saker som är oväsentliga just då, men som de kanske vill gå igenom senare i livet. Då är magasinering också bra.

Hur stort förråd behöver du?
Innan du bokar ett magasin eller flytthjälp stockholm är det bra om du räknat ut hur stort det behöver vara. Om du är det minsta osäker kontaktar du bara ett magasineringsföretag, så hjälper de dig. Du behöver ofta inte så stort magasin som du tror att du behöver. Personalen hjälper gärna dig att packa in dina saker, de är proffs på sådant och vet hur sakerna ska packas.

Hur stort magasin behöver du?
De minsta förråden brukar ligga på 5 kvadratmeter och i ett sådant får det plats omkring 75 flyttkartonger, eller saker från en lägenhet som är 1-2 rum och kök. Mellanmagasinen ligger på 14 kvadratmeter, rymmer omkring 200 flyttkartonger, eller saker från en 3-5-rumslägenhet. De förråd som är cirka 28 kvadratmeter, rymmer omkring 400 flyttkartonger, eller inventarier från en större lägenhet eller en villa. Om du ska stapla själv, tänk på att inte placera kartonger i mitten då kan du inte kommer åt det du behöver. Då är det som sagt bättre att låta någon ur personalen hjälpa dig att stapla.

Vilken sorts magasin bör du ha?
Det finns två olika sorters magasin, ett varmt och ett kallt. Vilket magasin du ska välja beror på vad du ska förvara. Ett kallförråd har ingen isolering och där kan det bli riktigt kallt om det är kallt ute. Här ska du inte förvara något som inte tål kyla och fukt. Dessa magasin passar för skidor, utemöbler, cyklar etcetera. Ett värmeförråd passar för möbler, elektronik, böcker och andra saker som är känsliga mot kyla. I dessa förråd finns ett värmeelement med en termostat som slås på om temperaturen blir kallare än 10 grader.